DraftBooster logo

Nem optænding og fuldendt brændeovnshygge

En brændeovn er lig med hygge – men det er knap så hyggeligt, når røgen kommer ud i stuen frem for op gennem skorstenen. Det oplevede Lars Willemar, da han skiftede sin gamle brændeovn ud. Heldigvis fandt han en løsning på problemet med en Draftbooster røgsuger.

Når en gammel brændeovn udskiftes og en ny installeres, oplever mange, at der ikke er træk nok i skorstenen. Det betyder, at røg, sod og dårlig lugt ender i stuen og man sidder tilbage med en dårlig oplevelse.

Årsagen er dårlig træk i skorstenen, som dels kan skyldes en for kort, for lang, eller dårlig skorsten, men også at den nye brændeovn er energioptimeret og dermed ikke leder ret meget varme ud i skorstenen. Trækket opstår ved forskellen mellem varmen i skorstenen og kulden udenfor, og er denne forskel ikke stor nok, udebliver trækket og problemerne opstår.

Det var netop, hvad Lars Willemar og hans kone Jytte oplevede, da de for et par år siden udskiftede den gamle brændeovn med en ny.

”Trækket var ikke det samme i den nye ovn som i den gamle. Det betød, at det var utrolig svært at tænde op i den nye ovn i vejrsituationer, hvor der var meget blæst samt i regnfuldt og stillestående vejr”, fortæller Lars Willemar.

Lars Willemar oplevede desuden en del røgudslip fra den nye brændeovn, når der skulle lægges brænde på og generelt var det svært at holde gang i ilden.

”Godt nok var den nye ovn meget mere energieffektiv, men den manglede det sidste til, at vi havde det rigtige træk i skorstenen – og så var det et irritationsmoment, at den gik i stå”, siger Lars Willemar.

Løsningen på problemerne hed Draftbooster

Lars Willemar fandt dog en løsning på problemerne. Løsningen var en Draftbooster røgsuger. En Draftbooster er kort fortalt en røgsuger, der monteres på skorstenen og som sikrer et tilstrækkeligt træk.

”Vi er glade for, at vi har minimeret røgen i stuen efter, at vi har monteret en Draftbooster på skorstenen og at vi ikke længere skal døje med at få gang i brændeovnen. Draftboosteren har bestemt bestået sin prøve”, fortæller Lars Willemar.

Draftbooster er nem at betjene via en fjernbetjening med ”On” og ”Off”.

Enkel at montere og nem at bruge

En Draftbooster er helt enkel at montere. Der medfølger fire ben, som tilpasses skorstensåbningen. Herefter sluttes den til en stikkontakt, og så er den køreklar.

”Det tog kun ganske kort tid at samle Draftboosteren. Derefter er det blot at montere den på skorstenen og trække ledningen under en tagsten og ind til en stikkontakt på loftet”, udtaler Lars Willemar.


Lars Willemar kunne selv montere Draftboosteren i løbet af kort tid.

Betjeningen foregår helt enkelt med en fjernbetjening

Det er en leg at betjene en Draftbooster. For det første er det en simpel fjernbetjening med tænd og slukfunktion. ”Det kan ikke være mere enkelt end med en Draftbooster”, siger Lars Willemar. ”Vi bygger bålet op, tænder for fjernbetjeningen, sætter ild til optændingsblokkene. Færdig. Samlet set har vi vel tændt for Draftboosteren i ca. 10 minutter ved optænding, indtil skorstenen er varmet op og det naturlige træk er tilstede – og så igen ca. 10 minutter ved genfyring”, slutter Lars Willemar.

Draftbooster røgsugeren kan købes i dit lokale pejsecenter og i udvalgte byggemarkeder.

Vis knapper
Skjul knapper